Buna Fermierule! Adauga anunt

Ce imi recomandati ca sa vand in siguranta?

         Mai rare decat posibile probleme de siguranta ale cumparatorilor, sunt cele ale vanzatorilor. Totusi, cum paza buna trece primejdia rea, este bine ca atunci cand ai de vanzare ceva sa tii cont de cateva recomandari:

1. Prezinta-ti produsul cu sinceritate. Vei gasi un cumparator, ai sa vezi. In plus, corectitudinea ta va fi rasplatita printr-o tranzactie in care si cumparatorul este multumit, va mai cumpara poate chiar de la tine, te va recomanda.

2. Intalneste-te fata in fata, in locuri publice. Este cel mai sigur mod de a vinde. Si rapid. Daca vinzi in alta localitate, ideala este expedierea prin livrarea cu verificare, daca produsul este la un pret care sa merite; altfel, prin Posta Romana sau curier clasic.

3. Tranzactii cu persoane din strainatate,

- evita pe cat posibil tranzactiile care implica trimiterea produsului catre alte tari, chiar daca persoana care cumpara se ofera sa plateasca toate taxele de transport.

- cele mai sigure tranzactii sunt cele locale, iar ideal este sa te intalnesti fata in fata cu persoana care doreste sa cumpere ceea ce ai de vanzare

- daca primesti mesaje in alta limba decat romana, care contin greseli gramaticale evidente sau care par a fi traduse cu motoare de traducere automate, ignora mesajul si anunta-ne

Alte lucruri de care e bine sa tii cont:

  • foloseste mesageria interna Bursa Apicola pentru a comunica
  • pastreaza un numar de telefon al cumparatorului pana faci vanzarea efectiva
  • datele de card, buletin, alte acte si documente sunt private si nu exista motiv pentru care cineva sa ti le ceara. Cel putin noi nu am intalnit :)